Lippukunta

Partiolippukunta Kajaanin Eränkävijät ry on perustettu 1924 ja on Kainuun vanhin lippukunta. Toiminnassamme painottuu luonto-, erä- ja retkeilytaidot.

Lippukunnassa noudatetaan Suomen Partiolaisten kasvatusohjelmaa, joka tarjoaa hyvin monipuolisen ohjelman 7- 22 vuotiaille lapsille ja nuorille jakaantuen viiteen ikäkauteen. Lisäksi toiminnassamme on hyvin keskeisessä roolissa vammaiset lapset ja nuoret huomioiva sisupartiotoiminta.

Partio on täysin päihteetön harrastus, joka korostaa terveitä elämäntapoja ja kristillistä arvoperustaa. Viikkotoiminnassa tämä näkyy sekä eri tyyppisinä suorituksina että vetäjien esimerkillisenä toimintana.

Kajaanin Eränkävijät tarjoavat kajaanilaisille lapsille ja nuorille mielekästä ja kasvattavaa toimintaa, joka vähentää syrjäytymisen riskiä, auttaa oppimisvaikeuksissa ja lisää lasten ja nuorten sosiaalisia ja toiminnallisia kykyjä suoriutua arjessa sekä yksilöinä että ryhmänä.

Lippukunnan ryhmien ja johtajiston kokoontumispaikkana toimii Sissilinnan alakerrassa sijaitseva partiokolo. Lisäksi käytössämme on kesäkoti Invala ja lippukunnan kämppä Lauttolahdessa.

Eränkävijäin perustaja sanoin: ” Hyvät tämän hetken partiolaiset! Teillä on uudenlaiset välineet entisiin verraten. Teillä on uudenlaiset haasteet entisiin verrraten. Päämäärä on sama: kasvaa kunnon partiolaiseksi, sillä kerran partiolainen on aina partiolainen, aina avulias auttamaan. Siihen ei tarvita taitoa. Siihen tarvitaan lämmin sydän ja näkevät silmät. Autettavia on aina, vierelläsikin” Väinö ”Ristilukki” Mäkelä, 1999 (s.12.4.1901 ⦿2003)